5.2.2015 11:13

Μόνοι τους ή με βοήθεια; [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μεγάλες ήταν οι διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου στο θέμα της πρόσληψης ειδικού συμβούλου με ευθύνη την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού για την κατάρτιση του πενταετούς προγράμματος δράσης του Δήμου Χίου. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε μια ατέρμονη συζήτηση αναφορικά με τις δυνατότητες των υπηρεσιών του Δήμου να καταρτίσουν από μόνες τους ένα πρόγραμμα δράσης, θέση που εξέφρασε κατά κόρων η αντιπολίτευση, την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή αλλά και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας υπεραμύνθηκαν της πρόσληψης συμβούλου που κατά τα άλλα, θα συμβάλει και στην βελτίωση της τεχνογνωσίας στην υπηρεσία Προγραμματισμού, της οποίας προϊστάμενος είναι ο Μάρκος Γεραζούνης. «Μια χαρά καταρτίστηκε πέρυσι πρόγραμμα χωρίς σύμβουλο. Έκατσαν οι υπηρεσίες και ο κ. Τσακός και έφτιαξαν ένα πλάνο δράσης. Τώρα τι αλλάζει και θέλουμε σύμβουλο με 20.000 ευρώ;» φώναξε ο Πολ. Λαμπρινούδης.

Από την άλλη ο Μαν. Βουρνούς εξήγησε ότι το θέμα είναι βαθύτερο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για την ωρίμανση των μελετών και ο Δήμος οφείλει να έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ