7.4.2014 13:18

Μονόδρομος ο αγώνας

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, συσπείρωση των εκπαιδευτικών στο σύλλογο και συναδελφική αλληλεγγύη,  καλεί ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών τα μέλη του να παλέψουν για την κατάργηση στην πράξη της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης, που οδηγεί στην υποβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης, σε απολύσεις, συγχωνεύσεις και συμπτύξεις σχολείων.                   

Ανατροπή                                                                                          

 Στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής αναδείχθηκε τη διάθεση της πλειοψηφίας των μελών  να αγωνιστούν, παρά τις δυσκολίες, για την ανατροπή της κυβερνητικής  πολιτικής και να απαντήσουν στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού με αποφασιστικότητα και κάλυψη που θα τους παρέχουν η γνώση των ενεργειών που μπορούν να κάνουν, ο Σύλλογος και η ΔΟΕ.  Παράλληλα, καυτηριάστηκε έντονα η αδιαφορία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα, ή θεωρούν λανθασμένα ότι δεν τους επηρεάζουν.                                                                             

«Το Σωματείο στέκεται και θα σταθεί σταθερά στο πλευρό όλων των συναδέλφων,  θα δείχνει τον αγωνιστικό δρόμο όπου ο δάσκαλος ως εργαζόμενος θα έχει ευθύνη στη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου», τόνισε στην εισήγηση του ο πρόεδρος Γιώργος Αμπαζής.                                                                                                   

«Απέναντι στις εκβιαστικές εγκυκλίους της κυβέρνησης, που μετέτρεψε σε μονοκράτορες τους Διευθυντές ενισχύοντας τους με τις αρμοδιότητες που αφαίρεσε από τους Συλλόγους Διδασκόντων, για να περάσει τα μέτρα της οδηγώντας τον κλάδο στη διάσπαση, όπλο μας είναι η συλλογικότητα η αντικειμενική γνώση των επιδιωκόμενων σκοπών της κυβέρνησης – ΕΕ  και ο σεβασμός στο ρόλο μας ως παιδαγωγών», πρόσθεσε                                                                                                              

Ιδανικοί αυτόχειρες  

 Οι Γιώργος  Αμπαζής, Βασίλης Μαυρέλος, Στέλιος Καμπούρης τόνισαν στους συναδέλφους το ότι πρέπει να αντιδράσουν για να μην μετατραπούν σε ιδανικούς αυτόχειρες, ενώ ζήτησαν από τους διευθυντές να μην ξεχάσουν ότι είναι και αυτοί δάσκαλοι.                                                                                                                             

  Ο Στέφανος Τσίγκος επισήμανε ότι πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς, για να τους μετατρέψουν σε συμπαραστάτες στον αγώνα τους, ενώ ο Μιχάλης Μελαχροινούδης εξέφρασε προβληματισμούς για τις εξελίξεις και το επιχειρούμενο εγχείρημα, τονίζοντας ιδιαιτέρα ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς, κυρίως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν κάνει επάγγελμα τους την  παραπαιδεία

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ