14.11.2012 13:21

Μονόδρομος η διατήρηση του δημόσιου Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ Ν. ΖΟΥΡΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ «π»

Άνοιγμα ενότητας σ’ όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα απευθύνει, μέσω των δηλώσεων του στον «π», το νεοεκλεγμένο, πρώτο σε ψήφους, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρόεδρος στο Τμήμα Γεωγραφίας, Ν. Ζούρος.
 
Η διαδικασία
Μετά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη κανονικά την προηγούμενη Παρασκευή εκλέχθηκαν από τους 13 υποψήφιους τα 8 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, μένει η θεσμική κατοχύρωση τους και η δημοσίευση των επίσημων πρακτικών, ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση, κατά την οποία τα νεοεκλεγμένα εσωτερικά μέλη θα εκλέξουν τα υπόλοιπα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου.
 
Μήνυμα ενότητας
Κάλεσμα ενότητας προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας μπροστά στην πρόκληση των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει αυτή  την περίοδο το Πανεπιστήμιο σε όλα τα επίπεδα, απευθύνει ο κ. Ζούρος.
«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και για την Ανώτατη Εκπαίδευση γενικότερα αλλά και για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γι αυτό και απαιτείται η ενότητα όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Πρέπει να θέσουμε πάνω από οτιδήποτε το συμφέρον του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσδοκούμε το θετικό, τη διασφάλιση μιας προοπτικής ανάπτυξης για το Πανεπιστήμιο και βήματα προς μια θετική κατεύθυνση για να ξεπεράσουμε την κρίση».
Απαντώντας στις ενδεχόμενες αντιδράσεις  του τμήματος εκείνου της Πανεπιστημιακής κοινότητας που αντιτίθεται στο νέο νόμο, δήλωσε: «Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις του καθενός από μας, εκείνο που πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί είναι το δημόσιο Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.».
 
Οι προτεραιότητες
Γνώστης της καθημερινότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Παν. Αιγαίου, ο κ. Ζούρος περιγράφει τις προτεραιότητες του νέου Συμβουλίου. « Αυτή τη στιγμή προέχουν μια σειρά από θέματα αρμοδιοτήτων του Πανεπιστημίου. Μέσα όμως από τη συνεργασία μπορούμε να προωθήσουμε ζητήματα, όπως η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, η τοποθέτηση προσωπικού που είναι ήδη εκλεγμένο αλλά καθυστερεί ο διορισμός του, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία στο Πανεπιστήμιο, καθώς και οι όποιες εξελίξεις στα Πανεπιστήμια με το σχέδιο «Αθηνά».»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ