16.12.2015 18:58

Μόνο το μυστήριο του γάμου είναι αποδεκτό

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Χωρίς ακρότητα στον λόγο του, ήπιος, προσεκτικός τάσσεται αντίθετος με το σύμφωνο συμβίωσης ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει εναντίον της κυβέρνησης και των επιλογών της και στηριζόμενος στο λόγο του Θεού, όπως τόνισε, ο Μητροπολίτης Χίου , υποστήριξε πως είναι «κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών γιατί είναι αντίθετο με τη διδασκαλία του  Ευαγγελίου».

«Οποιαδήποτε μορφή σύζευξης εκτός του μυστηρίου του γάμου δεν είναι αποδεκτή από την εκκλησία», είπε με δήλωση του στον «π» ο κ. Μάρκος σημειώνοντας με νόημα «η εκκλησία είναι αντίθετη σε όλα τα σύμφωνα συμβίωσης ετερόφυλων και ομοφυλόφιλων εκτός γάμου , όπως είναι αντίθετη και με τον πολιτικό γάμο».

Ερωτώμενος όμως αν η εκκλησία προτίθεται να τελέσει μυστήριο γάμου μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού ο μητροπολίτης αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον λόγο του θεού ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και πως παρότι η κοινωνία αλλάζει η εκκλησία δεν αλλάζει. «Εμείς επιθυμούμε ο κόσμος να αλλάξει και να γίνει σαν την εκκλησία, η εκκλησία να αλλάξει τον κόσμο και να τον βελτιώσει, όχι ο κόσμος την εκκλησία.» 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ