24.1.2017 12:46

Μόνιμο προσωπικό αποκτά η Υπηρεσία Καθαριότητας

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ 20 ΑΤΟΜΩΝ

Τη δυνατότητα να αποκτήσει επιπλέον μόνιμο προσωπικό έπειτα από αρκετά χρόνια αποκτά και πάλι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μετά την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη 20 ατόμων εκ των οποίων 15 θα είναι εργάτες καθαριότητας, οι 4 οδηγοί απορριμματοφόρων και ο 1 ηλεκτροτενχίτης.

«Ξεκινάμε τις διαδικασίες που απαιτούνται σταδιακά. Το πρώτο βήμα είναι η εξασφάλιση της μισθοδοσίας και το δεύτερο και σημαντικότερο η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής. Όταν είμαστε έτοιμοι σε τοπικό επίπεδο τότε θα στείλουμε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ξεκινήσουμε τον διαγωνισμό,  ο οποίος θα διεξαχθεί μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

Σε ότι αφορά στο συνολικό ποσό της ετήσιας δαπάνης που θα απαιτηθεί αυτή ανέρχεται σε 1400 ευρώ x 20 άτομα x  12 μήνες δηλαδή σε 336.000 ευρώ, χρήματα που θα εκταμιευθούν από τα ανταποδοτικά τέλη της καθαριότητας.

«Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει να προσλάβει άτομα από το 2005. Από τότε έχουν αποχωρήσει πολλοί εργαζόμενοι κυρίως λόγω συνταξιοδότησης. Μέσα από αυτές τις προσλήψεις θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ανεμπόδιστα τον σχεδιασμό μας», κατέληξε ο κ. Μπελέγρης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ