24.12.2012 15:45

Μονάδα αφαλάτωσης στο Κοντάρι

ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΧ

 

Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο να υδροδοτήσει τις περιοχές των Θυμιανών και του Νεχωρίου το συγκρότημα των δύο μονάδων αφαλάτωσης που θα εγκατασταθούν στο οικόπεδο του πρώην «σαλίγκαρου», απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κοντάρι.

Οι εργασίες διαμόρφωσης  του χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, η μια μονάδα επεξεργασίας υφάλμυρου νερού 1000 κ.μ. την ημέρα θα μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Γιάννη του Θόλου και μέσα στον Ιανουάριο θα παραληφθεί η δεύτερη, που θα καθαρίζει θαλασσινό  νερό και θα τροφοδοτεί το υδρευτικό δίκτυο με 1500 κ.μ. Το κόστος του έργου ανέρχεται περίπου στις 200.000 ευρώ.

 

Δίκτυα ύδρευσης

Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο της  κατασκευής των νέων δεξαμενών της Ψαρόπετρας, των δικτύων ύδρευσης των περιοχών του Κουτρουλόμυλου, του Αγ. Πολύκαρπου, του περιφερειακού του Λατομίου, των Καρυών, των Αυγωνύμων, της ΔΕΗ και των δεξαμενών των Θυμιανών.

Το κόστος των εργασιών έχει προϋπολογισθεί στα 2 εκ. ευρώ, από το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

 

 Όμβρια ύδατα

Έως το τέλος του Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν με πιστώσεις 290.000 από το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ τα έργα κατασκευής των δικτύων και των αγωγών για την απορρόφηση των νερών της βροχής στην οδό Παναγυφτόπουλου  στην  περιοχή της Φάρκαινας (πίσω από το Spreeder), στην οδό Καλουτά στα Ταμπάκικα από το πρώην βυρσοδεψείο Ζαφειράκη έως και το χείμαρρο της Αγ. Ειρήνης και στο στρατόπεδο Γκιάλα από τη συμβολή των οδών Αεροπόρου Χαλκιά και Ρίμινι έως και τα ΣΟΑ στο χείμαρρο Παρθένη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ