5.4.2016 9:51

Μνημείο προκλητικότητας οι δηλώσεις των βουλευτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

            "Τεράστιες ευθύνες μοιράζονται και οι τοπικοί παράγοντες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ αλλά και η Δημοτική Αρχή, που στηρίζει αυτήν την πολιτική", αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

            "Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη και του κ. Μηταράκη αποτελούν μνημείο προκλητικότητας και αποπροσανατολισμού, την ίδια στιγμή, που και οι δυο τους ψήφισαν στη Βουλή το νομοσχέδιο που επικυρώνει τις συμφωνίες με την ΕΕ, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας!

            Όλοι τους είναι υπόλογοι και θα έχουν κάθε ευθύνη αν εξακολουθήσουν κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος προσφύγων ή Ελλήνων. Αυτό ακριβώς το κλίμα αξιοποιεί και η ΧΑ προσπαθώντας να σπείρει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του μίσους".

Εν κατακλείδι, η  ΤΕ Χίου του ΚΚΕ "καλεί το Χιώτικο λαό να συνεχίσει να δείχνει τη γνήσια αλληλεγγύη του, να είναι σε επαγρύπνηση, να εκφράσει τη διαμαρτυρία του απέναντι σ’ αυτή την  κατάσταση με κάθε τρόπο. Να μην πέσει στην παγίδα του ρατσισμού, και να οργανώσει την πάλη του συνολικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΗΠΑ - ΕΕ, που γεννά τη φτώχεια την ανεργία, τον πόλεμο. Να παλέψει και να απαιτήσει:

-          Άμεση διευκόλυνση στους πρόσφυγες ώστε να φύγουν προς στις χώρες που επιθυμούν με ανυπακοή στις συμφωνίες της ΕΕ.

-          Αξιοπρεπή φιλοξενία σε ανοικτούς χώρους με ευθύνη του κράτους και του Δήμου.

-          Κλείσιμο των απαράδεκτων στρατοπέδων συγκέντρωσης (hot spot)".

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ