17.7.2012 10:49

Μνημείο χωρίς επισκέπτες η Νέα Μονή

ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 
Η καλοκαιρινή περίοδος σηματοδοτεί κατά κάποιο τρόπο και την ανάταση των μνημείων και των σημείων προσέλκυσης ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του νησιού.
Βρισκόμαστε στα μέσα της θερινής περιόδου και μνημεία όπως αυτό της Νέας Μονής αποδεικνύεται πρακτικά ότι δεν προσελκύει τον επιθυμητό αριθμό επισκεπτών, αν αναλογιστεί κανείς ότι δαπανήθηκαν πρόσφατα από το ΕΣΠΑ αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την αναστήλωση και συντήρηση του εσωτερικού του ναού, αλλά και του Επιβάλλοντα χώρου. Προβληματίζεται όμως κανείς από την στατικότητα των επισκέψεων;
 
Περισσότεροι Τούρκοι
Ποιος να το φαντάζονταν ότι οι κατεξοχήν επισκέπτες της Νέας Μονής θα ήταν οι Τούρκοι που φθάνουν στη Χίο με γκρουπ, των οποίων οι εφημερίδες έχουν κατά διαστήματα ασκήσει δριμεία κριτική για την παρουσία των ανοικτών οστεοφυλακίων στο μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού.
Το Σάββατο για παράδειγμα ο φακός του «π» εντόπισε ένα γκρουπ Τούρκων να επισκέπτεται το χιώτικο μνημείο της UNESCO και με πλήρη σεβασμό στο χώρο να περιδιαβαίνει στον περίβολο και στο εσωτερικό της Νέας Μονής. Χαρακτηριστικό του σεβασμού που επέδειξε το γκρουπ ήταν το γεγονός ότι οι γυναίκες κάλυψαν τα κεφάλια τους με μαντήλια, διακριτικά, αλλά και όσες φορούσαν παντελόνι ή φούστα ακολούθησαν ακριβώς την ίδια διαδικασία.      

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ