25.10.2013 12:39

Μισοί και μισοκοπημένοι

Δραστικά μειωμένες οι προσλήψεις που προκηρύσσονται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και Εκκλησίες

Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο αριθμός των ανέργων που θα προσληφθούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα απασχολήσει πανελλαδικά 30.000 άνεργους Δευτεροβάθμιας, Τεχνικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Η διαδικασία θα επισπευσθεί και η έγκριση για την προκύρηξη του αναμένεται να δοθεί από το ΑΣΕΠ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαιώνουν η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Ανίτα Ταμπούρλου και η υπεύθυνη των προγραμμάτων για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου Μαρία Κόβα.

Όμως η περικοπή των χρηματοδοτήσεων μάλλον θα επηρεάσει και αυτό τον τομέα, με συνέπεια να μειωθεί  ακόμη και στο 50% ο αριθμός των θέσεων που είχαν εγκριθούν για κάθε  φορέα.

Ενδεικτικό είναι ότι  Δήμος Χίου και η Περιφέρεια  στην πρώτη φάση είχαν ζητήσει την κάλυψη 125 και 72 θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης  απ’ τις 10.000 πανελλαδικά, αλλά τελικά εγκρίθηκαν 90 και 26 αντίστοιχα. Για τη δεύτερη φάση ζητούν την κάλυψη 136 και 38 θέσεων αντίστοιχα ο καθένας.                                                             

Άμεσα οι αιτήσεις

 Απ’τις 1000 περίπου διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους που θα προσληφθούν στη δεύτερη φάση, σχεδόν οι μισοί θα απορροφηθούν στους δήμους και τις περιφέρειες ενώ ένας σημαντικός αριθμός θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών των διοικητικών υπηρεσιών των Μητροπόλεων της Εκκλησίας, των ασφαλιστικών ταμείων και των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης.                                                                                                                                                            

Όροι υποβολής

Όπως και στην πρώτη φάση, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.                                                                               

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. 

3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.                                                                    

4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.                                                                                 

5. Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε ειδική πλατφόρμα, που θα δημιουργηθεί όπως και σε προηγούμενα προγράμματα για την απασχόληση που έτρεξε ο ΟΑΕΔ, στην ιστοσελίδα του φορέα στη διεύθυνση: www.oaed.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ