8.5.2013 17:31

Μήνυση Καμίνη κατά Γερμενή

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δικηγόροι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.

Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τον Γ.Γερμενή, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του, αλλά και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του, αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε "είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση"».

Η μήνυση θα σταλεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί, στη συνέχεια, στη Βουλή, από την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει την άρση ασυλία του βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να χτυπήσει τον δήμαρχο μέσα στο «Φρουραρχείο» στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης όπου στεγάζεται το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Όταν οι άνδρες ασφαλείας του κ. Καμίνη  προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ο «Καιάδας» χτύπησε ελαφρά ένα 12χρονο κορίτσι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ