Κοινωνία

18/9/15 21:07

τελ. ενημ.: 18/9/15 21:07

Μήνυμα κατά του φασισμού στην εκδήλωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Ενταση δημιουργήθηκε πτρος στιγμή στην πορεία μνήμης για τα δύο χρόνια απ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι διαδηλωτές έστειλαν ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

 

Ατομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση πέταξαν βόμβες μολότοφ σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την εκδήλωση και έσπασαν τζαμαρίες.

 

Έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έκλεισε ένα από τα κυκλοφοριακά ρεύματα προς Αθήνα στην Γρ. Λαμπράκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν από την αστυνομία τουλάχιστον 11 προσαγωγές διαδηλωτών.

 

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε περίπου στις 19:30, ήταν σχετικά περιορισμένη ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών χωρίστηκε στα τρία με τη μία ομάδα να βρίσκεται στην Πλατεία Κύπρου, την άλλη στην οδό Τσαλδάρη και την τρίτη στην Πλατεία Ζαρντέν.

 

«Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της "πολιτικής ευθύνης" από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει».

 

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Πρόσθεσε ότι «η κυνική ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες, μόλις μια ημέρα από την θλιβερή επέτειο, αποτελεί την πιο προκλητική απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων».

 

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος.

 

Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.

 

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση