24.12.2012 13:18

Μήνυμα ελήφθη

• ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 20% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μόνιμη εστία διαμαρτυριών αποτέλεσε το 2012 η εξισωτική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, που επιβάρυνε πρόσθετα τα νοικοκυριά. Οι δικαιολογημένες, σε πολλές περιπτώσεις, διαμαρτυρίες έκαναν τη δημοτική αρχή να αναδιπλωθεί και να εγκρίνει σημαντικές μειώσεις, που υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, θα ελαφρύνουν κατά 20% τους λογαριασμούς ύδρευσης για το 2013.
 
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του τέλους χρήσης αποχέτευσης από 70% της αξίας του νερού που είναι σήμερα σε 30%, ενώ για τις περιοχές που δεν υδρεύονται από τη ζώνη Κορακάρη υπάρχει επιπλέον μείωση στο τέλος ετοιμότητας δικτύου από 4 σε 3 ευρώ ανά λογαριασμό.
 
Υπολογίζεται ότι συνολικά οι καταναλωτές θα επωφεληθούν γύρω στις 400.000 ευρώ μέσα στο 2013. Μέρος του ποσού αυτού είναι πιθανόν να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΧ μέσω του … Μνημονίου. Σ’ αυτό προβλέπεται ότι μηδενίζεται, από το 9,5% που είναι σήμερα, η συμμετοχή της ΔΕΥΑΧ στα έργα με κοινοτική και εθνική χρηματοδότηση κι έτσι αποφεύγεται ο σοβαρός κίνδυνος να αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ζημιογόνες χρήσεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ