Κοινωνία

24/12/12 13:18

τελ. ενημ.: 24/12/12 14:56

Μήνυμα ελήφθη

• ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 20% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μόνιμη εστία διαμαρτυριών αποτέλεσε το 2012 η εξισωτική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, που επιβάρυνε πρόσθετα τα νοικοκυριά. Οι δικαιολογημένες, σε πολλές περιπτώσεις, διαμαρτυρίες έκαναν τη δημοτική αρχή να αναδιπλωθεί και να εγκρίνει σημαντικές μειώσεις, που υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, θα ελαφρύνουν κατά 20% τους λογαριασμούς ύδρευσης για το 2013.
 
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του τέλους χρήσης αποχέτευσης από 70% της αξίας του νερού που είναι σήμερα σε 30%, ενώ για τις περιοχές που δεν υδρεύονται από τη ζώνη Κορακάρη υπάρχει επιπλέον μείωση στο τέλος ετοιμότητας δικτύου από 4 σε 3 ευρώ ανά λογαριασμό.
 
Υπολογίζεται ότι συνολικά οι καταναλωτές θα επωφεληθούν γύρω στις 400.000 ευρώ μέσα στο 2013. Μέρος του ποσού αυτού είναι πιθανόν να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΧ μέσω του … Μνημονίου. Σ’ αυτό προβλέπεται ότι μηδενίζεται, από το 9,5% που είναι σήμερα, η συμμετοχή της ΔΕΥΑΧ στα έργα με κοινοτική και εθνική χρηματοδότηση κι έτσι αποφεύγεται ο σοβαρός κίνδυνος να αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ζημιογόνες χρήσεις. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση