23.2.2022 15:22

Μήνυμα που… ΔΕΝ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Δύσκολη υπόθεση για την κυβέρνηση η δομή στη Χίο απέδειξε η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση

Το δικό της ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια για υπερδομή στο Θόλος, έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης η κοινωνία της Χίου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό.

Στο σύνολό τους οι φορείς της Χίου έδωσαν δυναμικά το «παρών» τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο ο σεβασμός στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τη δημιουργία μίας μόνο δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με χωρητικότητα έως 500 άτομα.

Κλειστή η αγορά

Από το ρεπορτάζ του politischios.gr προέκυψε ότι στο σύνολό της, η τοπική αγορά όχι μόνο γύρισε την πλάτη στις πιέσεις για λειτουργία των καταστημάτων αλλά δυναμικά έβαλε τρίωρο λουκέτο συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση της Πλατείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

«Απασφάλισε» ο Βρουλής

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, καρφώνοντας τον Δήμο για τη μη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.

«Απευθύνομαι σε  όσους επέλεξαν να ταμπουρωθούν πίσω από δήθεν ανακοινώσεις σύμπνοιας και ομόνοιας, γυρνώντας όμως, επί της ουσίας, την πλάτη, στην ίδια κοινωνία που τους έστειλε σε θέσεις ευθύνης. Σε αυτούς λοιπόν σήμερα, βροντοφωνάζουμε:

Ελάτε μαζί μας και γίνετε ξανά κομμάτι της κοινωνίας. Κατεβείτε κι ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας», είπε.

Χαιρετισμούς εκτός των άλλων απηύθυνε το σύνολο των φορέων του νησιού ενώ στη Χίο ταξίδεψε και η σύζυγος του Περιφερειάρχη, Δήμητρα, σημειώνοντας ότι η Χίο δείχνει δυναμικά τον νικηφόρο δρόμο της διεκδίκησης σε ένα ζήτημα με πολλαπλές εθνικές διαστάσεις.

Όπως είπε το σύνολο των φορέων, το γεγονός ότι σε περίοδο χωρίς εξελίξεις κι εν μέσω καθεστώτος πιέσεων, οι Χιώτες γέμισαν σχεδόν όλη την πλατεία, αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα πρέπει να αναθεωρηθεί στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Χίου

Σε Μηταράκη και Βατούση

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία τόσο στο γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης όσο και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου όπου επιδόθηκαν ψηφίσματα κατά της δημιουργίας δομής στο Θόλος αλλά και κατά των διώξεων αιρετών και κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει ολόκληρο το φωτογραφικό album

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ