Κοινωνία

9/2/15 13:00

τελ. ενημ.: 9/2/15 13:02

«Μην τους αφήσετε χωρίς περίθαλψη»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

Να ανασταλεί και για φέτος η ισχύς του νόμου που ορίζει ως πλαφόν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων τις 100 ημέρες εργασίας το προηγούμενο έτος ζητούν με επιστολή τους από τον Διοικητή του ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Χίου, και τα σωματεία Οικοδόμων, Σερβιτόρων, Επαγγελματιών Οδηγών κι εργαζομένων στα Ξενοδοχεία. 
 
«Κύριε Διοικητή,
Η οικονομική κρίση και η κατάρρευση της οικοδομής έχει αφήσει χιλιάδες άνεργους οικοδόμους. Οι σερβιτόροι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση, αφού φέτος η σεζόν, τουλάχιστον στο νησί μας, συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο. Τέλος, με το νέο φρούτο της εκ περιτροπής εργασίας, έχουμε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της μίας ημέρας εργασίας την εβδομάδα.
Κύριε Διοικητή, αυτοί οι συνάδελφοί μας έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Μην τους αφήσετε και χωρίς γιατρούς, αναστείλετε και για φέτος την ισχύ του νόμου για τα ελάχιστα ημερομίσθια που απαιτούνται για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα συνδικαλιστικά σωματεία του νησιού. 
 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση