23.9.2013 11:52

«Μην ταράζετε την ισορροπία στα νησιά»

ΚΑΙ Η ΠΕΔ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧPΟ 2020

Μετά τον Δήμο Χίου και η ΠΕΔ με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, διαμαρτύρεται για την επιλογή στήριξης της υποψηφιότητας Ντουμπάι κι όχι της Σμύρνης, για την έκθεση Expo 2020.

«Γνωρίζετε ότι στην παρούσα οικονομική κατάσταση τα Νησιά μας πλήττονται ιδιαίτερα. Το μερίδιο των Νησιών μας από τη φετινή μεγάλη τουριστική ανάπτυξη ήταν μηδαμινό. Ανάσα σε αυτή την κατάσταση ήταν το ρεύμα τουριστών από τη γειτονική χώρα, που φέρνει τουρισμό ικανοποιητικού επιπέδου και κινεί τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και για την επόμενη χρονιά.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β.Αιγαίου, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να διαταράξουμε αυτή την ισορροπία, ακυρώνοντας στην πράξη όλες τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους που οδηγούν σε στήριξη της υποψηφιότητας του Ντουμπάι γνωρίζουμε σίγουρα και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι αμφίδρομες σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα στο τουριστικό επίπεδο θα διαταραχθούν, όπως ήδη ανακοίνωσε ο ιδιαίτερα φιλικός απέναντι μας μέχρι τώρα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάζ.

Σαν συλλογικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ακριτικών μας Νησιών σας μεταφέρουμε την αγωνία των τοπικών κοινωνιών μας για την ενδεχόμενα ανεπανόρθωτη ζημιά που μπορεί να υποστεί ο κλάδος του τουρισμού από τη διατάραξη των σχέσεων μας με τα απέναντι παράλια.

Ελπίζουμε στην παρέμβαση σας για μια ενέργεια που δεν προκαλεί καμία οικονομική ή άλλου είδους επιβάρυνση στη χώρα μας, αντίθετα δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη και τη φιλία μας στη γείτονα χώρα που στην κρίσιμη συγκυρία στηρίζει τις τοπικές μας οικονομίες», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β./ Αιγαίου Π.Λαμπρινούδης .
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ