11.10.2012 20:08

Μην είδατε … την πέρδικα

• ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ Ο ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ

Τα συμπεράσματα από την πρώτη μέρα του κυνηγιού της πέρδικας και του λαγού δεν είναι και τόσο καλά. Η χρονιά φαίνεται ότι θα είναι μέτρια από πλευρά κάρπωσης και τα θηράματα μάλλον είναι πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα.
Oι κυνηγοί δηλώνουν απογοητευμένοι, αφού διαπίστωσαν ότι φέτος οι πέρδικες είναι οι λιγότερες από όλες τις τελευταίες χρονιές και μάλιστα είναι παλιές.
Όπως υποστηρίζουν, οι βροχές του Μαΐου πρέπει να κατάστρεψαν τα αυγά, με αποτέλεσμα να μην πάνε καλά φέτος οι γέννες, γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει πτωτικά την παραγωγή και των επόμενων γενεών.
 Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων εξόδων του περασμένου Σαββατοκύριακου δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι μέτρια έως και κακή. Δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι σ’ αυτό έχουν συμβάλλει και τα αποτελέσματα της τεράστιας φωτιάς του Ιουλίου, αλλά τα ενδημικά θηράματα είναι πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές.
Το ευχάριστο είναι, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της διοίκησης του Κυνηγητικού Συλλόγου, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών σεβάστηκε το περιοριστικό μέτρο της θήρευσης μόνο δύο περδίκων και ενός λαγού σε κάθε έξοδο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ