1.7.2016 14:24

Μήλον της έριδος ο χερσαίος χώρος στον Εμπορειό

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ

Πυργούσικο με βήματα μπρος και πίσω χορεύει η Λιμενική Επιτροπή με το σκοπό που παίζουν οι επαγγελματίες στον Εμπορειό.

Παθογένεια χρόνων αποτελεί η διχόνοια μεταξύ των επαγγελματιών στην παραλία του Εμπορειούς, αφού δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως προς τα τετραγωνικά που μπορούν να μοιραστούν για να δουλέψουν τους καλοκαιρινούς μήνες επί της παραλίας.

Οι συνεχόμενες αντεγκλήσεις, και οι καυγάδες έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που μόλις χθες η λιμενική επιτροπή εξέταζε ξανά τον τρόπο που μπορεί να δοθεί σε χρήση ο χερσαίος χώρος του λιμανιού του Εμπορειούς.

Εξαιτίας των διαφωνιών αλλά και της αδυναμίας του Λιμενικού να αναλάβει να εξετάσει τις αμέτρητες καταγγελίες που συχνά πυκνά υποβάλει ο ένας επαγγελματίας κατά του άλλου, τον Μάρτιο η Λιμενική Επιτροπή είχε αποφασίσει να μην παραχωρηθεί καθόλου χώρος για εκμετάλλευση.

Μετά από πιέσεις το θέμα επανήλθε με δυο προτάσεις η  μία να ισχύουν τα περσινά δεδομένα μέχρι να οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση που θα ισχύει εσαεί και η άλλη να υιοθετηθεί η πρόταση του τοπικού συμβουλίου του Πυργίου για την οριοθέτηση των χώρων.

Χαρακτηριστικό πάντως της έκρυθμης κατάστασης στον συγκεκριμένο οικισμό είναι ότι ενώ η τοπική ομάδα κατέθεσε αίτημα για διοργάνωση πανηγυριού στις 6 Αυγούστου, αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και επαγγελματίας στον χώρο με ημερομηνία 5 Αυγούστου!

Την  ουσία, ότι τουρίστας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κι ότι έφτασε ο Ιούλιος κι ακόμη δεν έχουν βγει τραπεζοκαθίσματα στο λιμάνι στον Εμπορειό, προφανώς την κρύβει η φαγωμάρα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ