17.6.2016 10:00

Μικροί τροχονόμοι

ΧΡΕΗ… ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Από τα σύννεφα έπεφταν την Τετάρτη το μεσημέρι οι οδηγοί στην παραλιακή Χίου – Βροντάδου στη διασταύρωση του Τάγματος του Δεσπότη,  όταν τους σταματούσαν  για τροχονομικούς  ελέγχους μαθητές του δημοτικού. Με τη βοήθεια της Τροχαίας είχαν πάρει σοβαρά την αποστολή τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκαν στο ειδικό δημοτικό πάρκο του Δαφνώνα. Πριν αναλάβουν καθήκοντα στο δρόμο. είχαν βραβευτεί στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Χίου και το Τμήμα Τροχαίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φέτος   860 μαθητές Δημοτικών και 10 του Ειδικού Σχολείου.

«Η συνεργασία αποδίδει καρπούς, γι’ αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενη σεζόν, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», τόνισαν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ο διοικητής του τμήματος Γιάννης Αραμπατζής, ο υποδιοικητής Βίκτωρας Νταμπώσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Κερμπάτσος .

Το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δαφνώνα είχε παραμείνει ανενεργό αρκετά χρόνια και λειτούργησε φέτος, μετά τις απαραίτητες επισκευές που έκανε η Δημοτική Επιχείρηση.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων,  βραβεύτηκαν οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με κυκλοφορικά θέματα. Πρώτο σε συμμετοχές αναδείχθηκε το 2ο δημοτικό σχολείο Βροντάδου. Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς απένειμε τα βραβεία στις μαθήτριες Δώρα Μουντέ, Θεοδώρα Αραμπατζή και Ραφαέλα Κωστάλα. Από το 4ο Δημοτικό Χίου βραβεύθηκε η Ελένη Μαχαίρα, από το  3ο δημοτικό η Σύλβια Μπαχά και από το  Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων ο Χρήστος Λέκκας.

 

Τροχονόμοι

Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης όμως, ήταν όταν κληθήκαν από την Τροχαία να αναλάβουν χρέη τροχονόμων στο δρόμο. Φόρεσαν φωσφορίζοντα αστυνομικά γιλέκα, μπήκαν στα περιπολικά, μεταφέρθηκαν στην περιοχή που έπρεπε να εργαστούν ως κλιμάκιο  ελέγχων και μετά από το πρώτο λογικό τρακ  εκτέλεσαν τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν  με άψογη επαγγελματική συμπεριφορά.

Τον..τσίμπησαν

Πρώτος πήρε κλήση ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος, ο οποίος συνελήφθη έξω από το δημαρχείο να οδηγεί τη μηχανή του χωρίς να φοράει το απαραίτητο κράνος.

Μόνο που… το επεδίωξε ο ίδιος για να πάρουν θάρρος οι μαθητές.

Έκρυψε το κράνος που πάντα φοράει και απαίτησε φορτικά να κάνουν το καθήκον τους.

«Γράψτε με, γράψτε με, δεν φοράω κράνος», τους προκάλεσε και μάλιστα επέμενε, όταν διαπίστωσε ότι δίσταζαν να εφαρμόσουν το νόμο εναντίον του οι μαθητές - τροχονόμοι.

Το  event  χάρηκαν και οι γονείς που διασκέδασαν με την  ιδέα και την αποδοτική συνεργασία με την Τροχαία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ