4.3.2016 14:56

Μικρές οι απώλειες για τον Δήμο από την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών αξιών

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ

Φτηνά την "γλύτωσε" ο Δήμος Χίου  από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που σε άλλες περιοχές και Δήμους της Χώρας προκάλεσε ,μεγάλες ανατροπές που μεταφράζονται σε απώλεια εσόδων.

Τι ισχύει Πανελλαδικά

Ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν ελαφρύνσεις σε μια σειρά από τέλη ή φόρους με πρώτο και κυριότερο το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλεται στους δήμους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Έτσι, το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του δίνει εντολή προς τους Δήμους και τις άλλες αρμόδιες διευθύνσεις ώστε να αναπροσαρμόσουν αναδρομικά τις τιμές για τον υπολογισμό του Τ.Α.Π. σύμφωνα με τις  νέες αντικειμενικές αξίες. Εκτός όμως από το Τ.Α.Π., νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά και για τις οφειλές που προκύπτουν από εισφορές σε χρήμα που υπολογίζονται βάσει της τιμής ζώνης κατά το χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής. Στις περισσότερες περιοχές θα υπάρξουν ελαφρύνσεις λόγω της μείωσης των αντικειμενικών πάνω από 20%. Βεβαίως, με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν τα έσοδα του δήμου, γεγονός που θα προβληματίσει ιδιαίτερα τους τοπικούς άρχοντες.

Και τι στον Δήμο Χίου

Η μεταβολή και η μείωση εσόδων του Δήμου Χίου, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Στ. Γδύσης δεν θα είναι μεγάλη κυρίως γιατί μόνο στο κέντρο υπάρχουν αντικειμενικές αξίες κι ελάχιστε τιμές θα αναπροσαρμοστούν. "Υπολογίζουμε ότι οι απώλειες μας θα κυμανθούν από 10-20.000 ευρώ, ποσά δηλαδή που σε καμιά περίπτωση δεν θα δημιουργήσουν ταμειακά προβλήματα", σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ