22.4.2016 11:43

Α. Μιχαηλίδης: «Όψιμη υπεράσπιση της αναγκαστικότητας από τη Ν.Δ.»

Στην μοναδικότητα της μαστίχας και στην έντονα εξωστρεφή και αναπτυξιακή δραστηριότητα της Ε.Μ.Χ. εστίασε στην ομιλία του στη Βουλή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Δήλωσε την απόλυτη συμπαράστασή του στο αίτημα των μαστιχοπαραγωγών να διατηρηθεί η αναγκαστικότητα του συνεταιρισμού και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα το δίκαιο αίτημα των μαστιχοπαραγωγών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους όψιμους υπερασπιστές της αναγκαστικότητας, καταγγέλοντας τη νεοφιλελεύθερη παράταξη ότι στηρίζει απόλυτα την ελεύθερη αγορά και ότι προσχηματικά συντάσσεται με το αίτημα της αναγκαστικότητας. Είναι άλλωστε γνωστές οι θέσεις και οι διακηρύξεις στελεχών της ότι η αναγκαστικότητα είναι ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες (Π. Βογιατζής, πρώην Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεδρίαση στη Βουλή, 23-1-2014).

Στο τελικό κείμενο του άρθρο 32 του νομοσχεδίου, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν, στις οποίες αναφέρθηκε ο βουλευτής και στην ομιλία του αλλά και με δήλωσή του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, έγιναν σημαντικές βελτιώσεις μετά από συνεννοήσεις και διάλογο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να μη χωρά καμία αμφιβολία σε ποιες περιπτώσεις και με ποιες διαδικασίες μπορεί να αρθεί η αναγκαστικότητα. Αυτό μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο αν το ζητήσουν οι ίδιοι οι συνεταιρισμοί με ειδική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσής τους, είτε με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ