14.5.2012 14:40

Μια μικρή φωτιά, τρείς μεγάλες ιστορίες

Τρεις  παράλληλες ωραίες  ιστορίες άφησαν το αποτύπωμα τους στη μικρή πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:00 της περασμένης Κυριακής στη βεράντα του σπιτιού του Ν. Χρίτη στην Κώμη.
Ο καλός γείτονας
Στην πρώτη καταγράφεται η βοήθεια του γείτονα Ντ. Φραγκούλη να σώσει το σπίτι των γειτόνων του. Με ένα απλό λάστιχο κατάφερε να την περιορίσει στην βεράντα, μέχρι να καταφθάσουν και να αναλάβουν δράση οι δυνάμεις από τον Πυροσβεστικό σταθμό Αρμολίων και το σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Ιωνίας με το όχημα της Ένωσης.
Οι σωτήρες
Στη δεύτερη ανθρώπινη ιστορία, ήταν τυχερός  και τη γλύτωσε φτηνά ο επικεφαλής του συνεργείου της ΔΕΗ Στ. Σουρέλας, όταν στην προσπάθεια του  να μπει στο σπίτι και να κόψει το ρεύμα για να αποφευχθεί βραχυκύκλωμα υποχώρησε η σκάλα και   βρέθηκε να κρέμεται στο κενό πιασμένος από το πρεβάζι του γκαράζ.                        Από τα χειρότερα, χωρίς να πάθει τίποτα,  τον έσωσαν λίγο αργότερα δύο πυροσβέστες.
Ο σκύλος
Η τρίτη ιστορία αφορά το σκυλάκι του σπιτιού, που ήταν κλεισμένο σε πλαστικό κιβώτιο στη βεράντα. Ο κόσμος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το σώσει,  όλα έδειχναν ότι θα καεί και αυτό ζητούσε βοήθεια με «τα κλαψουρίσματα του».                Η φωτιά το καψάλισε κυριολεκτικά, αλλά σώθηκε βγαίνοντας από ένα μικρό άνοιγμα του κλουβιού που δημιουργήθηκε στην πλευρά που κάηκε.
Η φωτιά, που περιορίστηκε και σβήστηκε σχετικά εύκολα χωρίς να προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές, προκλήθηκε από το βραχυκύκλωμα ενός καταψύκτη που ήταν στην βεράντα του σπιτιού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ