30.7.2015 16:38

Μία «Λυσιστράτη» για τους πρόσφυγες

Η σατυρική κωμωδία του Αριστοφάνη "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ", ανέβηκε από τους απόφοιτους και τους σπουδαστές των εργαστηρίων του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου και περιοδεύει στη Χίο. Τα Νένητα και το Πυργί της Χίου, ήδη αγκάλιασαν με θέρμη την παράσταση, ενώ σήμερα στις 21:00 η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Μάλιστα στη σημερινή παράσταση το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. σε συνεργασία με την επιτροπή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Χίου - «Λάθρα;», προτείνει στους θεατές που επιθυμούν και δύνανται, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη κυρίως για παιδιά και μητέρες (γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικές κρέμες, μπισκότα, πάνες, σκεπάσματα, υπνόσακους). Τρόφιμα και υλικά θα παραδοθούν άμεσα για τις αυξημένες ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο. 

Δύο λόγια για το έργο

Στη «Λυσιστράτη», ο σοβαρός προβληματισμός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η Ελλάδα λόγω του Πελοποννησιακού πολέμου, συνδυάζεται με τη δηκτική σάτιρα κατά των ανθρώπων που ο Αριστοφάνης θεωρεί υπευθύνους, ειδικά όμως κατά των πρεσβυτέρων, που αποδεικνύονται και οι πιο ανθεκτικοί στους εκβιασμούς της Λυσιστράτης. Η επίτευξη της ειρήνης τελικώς επιτυγχάνεται με την αποχή των γυναικών από τον έρωτα με τους συντρόφους τους.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή είναι ενταγμένη στο 2ο Φεστιβάλ Μαστίχας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ