31.5.2015 10:15

Μια Χιώτισσα ζητά τζιτζίκια για τη Δονούσα

Η ΠΛ. ΦΑΡΑΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΖΙΤΖΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ

Για την Πλουμίτσα Φαρατζή, τη Χιώτισσα που έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να κατοικεί στη Δονούσα έχουμε γράψει κατά το παρελθόν παρουσιάζοντας και την ενασχόληση της με τον αργαλειό.

Η Πλουμίτσα μαζί με άλλους κατοίκους του νησιού πρωτοτύπησαν αναζητώντας όχι γιατρούς ή δασκάλους όπως κάνουν στα άλλα μικρονήσια, αλλά... τζιτζίκια.

Όπως εξήγησαν και στο Πρωινό του Mega, oι κάτοικοι του νησιού λαχταρούν τον μοναδικό καλοκαιρινό ήχο των τζιτζικιών.

Με μήνυμα τους, μάλιστα, που δημοσιεύεται στο Cyclades Voice, καλούν τους φίλους του νησιού και των εντόμων να βοηθήσουν αυτή τους την προσπάθεια.

«Καλούμε όλους τους φανατικούς φίλους των τζιτζικιών σ' όλη την Ελλάδα να οπλιστούν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να ξαναφέρουμε τα τζιτζίκια στη Δονούσα...», αναφέρουν αρχικά και συνεχίζουν: «Χρειαζόμαστε μια καλή απόχη και μια μικρή παραλλαγή με κλαδάκια ώστε να πλησιάσουμε κοντά στον 'τραγουδιστή' μας και να τον αιχμαλωτίσουμε χωρίς να τον πληγώσουμε. Κατόπιν με ένα μικρό κλαδάκι από το δέντρο θα τον βάλουμε στο κουτί...»

Παράλληλα δίνουν οδηγίες για το που θα τα στείλουν, αφού τα πιάσουν:

«Εξορμήστε λοιπόν! Μόλις έρθει η εποχή (Ιούλιος - Αύγουστος) και πιάστε με την απόχη σας δύο - τρία τζιτζίκια (του αντίθετου φύλου). Βάλτε τα άνετα σε ένα κουτάκι και στείλτε τα στη Δονούσα Κυκλάδων - ΤΚ 84300 (υπόψη Πλουμίτσας Φαρατζή). Εμείς μόλις θα παραλάβουμε τα κουτάκια σας, θα ελευθερώσουμε τα τζιτζίκια».

Οι κάτοικοι της Δονούσας θέλουν εναγωνίως τα τζιτζίκια τα οποία πια όπως δηλώνουν δεν ακούγονται στο νησί τους. Γι αυτό και θα επιβραβεύσουν όσους τους βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. «Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα και στείλουν τζιτζίκια θα ανακηρυχθούν επίτιμοι φίλοι της Δονούσας και ένας από αυτούς θα κερδίσει και τετραήμερο ταξίδι στο νησί»!, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ