9.5.2016 17:14

Μια γεώτρηση τη σώζει

ΧΑΜΗΛΑ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΡΑΡΗ, ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΝΗΣ

Μετά την περσινή υπερχείλιση που ήταν αποτέλεσμα της συγκέντρωσης  των νερών της βροχής των έξι ετών της λειτουργίας του, φέτος η στάθμη του νερού στο φράγμα Κατράρη είναι πάρα πολύ χαμηλά. Η τροφοδοσία οικισμών, οι αρδευτικές αντλήσεις και  η εξάτμιση μείωσαν σημαντικά τα αποθέματα. Το πρόβλημα επιδείνωσε  η φετινή  η ανομβρία του χειμώνα ολοκλήρωσε την απογοητευτική εικόνα και  κατάσταση.

Η φωτογραφία  πιστοποιεί το μέγεθος του προβλήματος, οι κάτοικοι των οικισμών που  υδροδοτούνται από το δίκτυο ανησυχούν, αλλά πιστεύουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όπως τους ενημέρωσε η ΔΕΥΑΝΧ,  το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να τροφοδοτούνται ικανοποιητικά  από τη γεώτρηση της Στεναχώνης. Μετά την ολοκλήρωση των προσθηκών που έγιναν στην βασική υποδομή της, το νερό της έχει εμπλουτιστεί ποσοτικά και ποιοτικά και η άντληση είναι επαρκής. Ο πρόεδρος της Απόστολος Τζιώτης εκτιμά ότι  οι ανάγκες των κατοίκων θα καλυφθούν ικανοποιητικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ