21.11.2022 6:26

Μία εθελόντρια για την Κιβωτό της Χίου

Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες με αγανάκτηση και προβληματισμό ένα καταιγισμό αψυχολόγητων(κυρίως από ενήλικες) καταγγελιών εναντίον των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου.

Αψυχολόγητων γιατί η Κιβωτός του Κόσμου έχει να κάνει με παιδιά, που αγάπησαν το σπίτι τους, την Κιβωτό, και τους ανθρώπους της.

Αγανάκτηση γιατί αυτοί που πρωτοδημοσίευσαν το θέμα δεν σκέφτηκαν τα 500 – 600 παιδιά της Κιβωτού, αλλά μόνο την προβολή τους και το προσωπικό τους συμφέρον, κατά δική μου άποψη. Όλοι ξέρουμε πια τι διαστάσεις παίρνουν τέτοια θέματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες.

Φυσικά και όταν υπάρχει μια καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί  και να αποδοθούν οι ευθύνες στους  παραβάτες. Αλλά με διάκριση και υπευθυνότητα και μάλιστα όταν στην όλη υπόθεση υπάρχουν παιδιά. Όχι σαν να είμαστε όλοι εισαγγελείς ή άμεπτοι. Ρίχνοντας λάσπη σε κάποιους αδιάκριτα και χωρίς έρευνα ποιόν βλάπτουν ή ποιόν ωφελούν; Τον π. Αντώνιο ή βοηθούν στο δημόσιο συμφέρον;

Κι όλοι αυτοί που έσπευσαν να αποσύρουν τις προσφορές τους (με πρώτο το Κράτος και μετά κάποιους δωρητές) τι εξυπηρέτηση προσφέρουν;

Μετά από όλα αυτά που λέγονται και γράφονται σε όλα τα ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τι ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούν στα παιδιά; Γιατί μην ξεχνάμε ότι η Κιβωτός δεν πήρε παιδιά από καλές οικογένειες, ούτε από τα μαιευτήρια ως έκθετα. Αλλά παιδιά του δρόμου με καμιά οικογενειακή ή κοινωνική υποστήριξη. Πόσοι ξέρουν ή μπορούν να κάνουν εικόνα την καθημερινότητα ενός παραβατικού παιδιού ή νέου;

Είμαστε με τον σύζυγό μου εθελοντές της Κιβωτού Αιγαίου από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της και γνωρίζουμε από κοντά τον αγώνα κάποιων ανθρώπων για να επουλώσουν τραυματισμένες ψυχές και να τους μάθουν πράγματα που είναι αυτονόητα για άλλα παιδιά. Όπως είδαμε και την μεταμόρφωση παιδιών από αντιδραστικά και αγρίμια να βγάζουν τα καλά τους στοιχεία και να γίνονται συνεργάσιμα και παραγωγικά.

Ας δοθεί επιτέλους φως στο όλο θέμα, αν και νομίζω ότι θα αργήσει, αλλά τουλάχιστον ας σταματήσουν όλοι, ειδικοί και μη, να πιπιλίζουν δημόσια τις απόψεις τους. Βλάπτουν, δεν ωφελούν.

Ειρήνη Μαργαρίτη

Μια σκεπτόμενη και προβληματισμένη συμπολίτης σας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ