5.2.2016 12:42

Μια δικαιολογημένη ανησυχία

Δίκαια ανησυχούν όσοι πραγματοποιούν μια βόλτα είτε στον πράσινο, είτε στον κόκκινο φάρο. 

Η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί από τους ισχυρούς νοτιάδες και βοριάδες που πνέουν κατά καιρούς στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ειδικά ο πράσινος φάρος να μοιάζει ετοιμόρροπος. 
Την επισήμανση καθώς και τις σχετικές φωτογραφίες έστειλαν στο politischios.gr ερασιτέχνες αλιείες που ψαρεύουν στην περιοχή και δηλώνουν ότι από θαύμα δεν έχουν πέσει ακόμη περισσότερα τμήματα του φάρου. "Ο κόσμος βολτάρει ανυποψίαστος όμως καθημερινά, μικρά και μεγαλύτερα τσιμεντένια κομμάτια προσγειώνονται στο έδαφος...", επισημαίνουν οι ψαράδες, γνωστοποιώονταςτο πρόβλημα και ζητώντας από το Λιμενικό Ταμείο παρεμβάσεις. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λ.Τ. Μιχ. Μπελέγρης αντιλαμβάνεται πληρως τις ανησυχίες και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σύντομα θα ξεκινήσουν διαδικασίες αποκατάστασης. "Οι προβλήτες είναι 28 ετών. Έχουν υποστεί τεράστια πίεση από τα καιρικά φαινόμενα, όπως ευρύτερα όλο το λιμάνι. Η περίπτωση των φάρων δεν είναι στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου. Ανήκουν σρτην αρμόδια Υπηρεσία Φάρων του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά τους να προχωρήσουν σε εργασίες. Αυτό που κάναμε ως φορέας εμείς, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα, είναι να εντάξουμε μία πίστωση στον προύπολογισμό του 2016 και μόλις τα χρήματα έρθουν από την Περιφέρεια αναλαμβάνουμε επισκευές και αποκαταστάσεις. Σύντομα θα συντηρηθούν", υπογραμμίζει ο Μιχ. Μπελέγρης. 
 
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ