10.6.2013 10:42

Μια... βασίλισσα στο 'Ελ. Βενιζέλος'

Το νέο B747-8 ή «queen of the skies», το οποίο αποτελεί την καινούργια ναυαρχίδα της Lufthansa και το μεγαλύτερο σε μήκος σε παραγωγή αεροσκάφος της Boeing, θα κάνει το πρώτο touch-down σε ειδική τελετή στο αεροδρόμιο της Αθήνας την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού αερομεταφορέα, η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της.

«Η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο ?Ελ. Βενιζέλος? για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μία σημαντική ευρωπαϊκή αγορά».

Ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δρομολογεί το νέο 747-8 σε υπερατλαντικά δρομολόγια, με τα πρώτα αεροσκάφη να αναλαμβάνουν τη σύνδεση της Φρανκφούρτης με Ουάσιγκτον, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ, Χονγκ Κονγκ, Λος Αντζελες και Μαϊάμι.

Το B747-8 είναι μία αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του 747. Η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

ΠΗΓΗ: E-GO

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 19 δευτερόλεπτα

POS… θα τα καταφέρουμε; (Video)