25.6.2014 16:12

Μια αγκαλιά για τα παιδιά της

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΑΥΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Η 96 ΕΑΡΜΕΘ

«Θέλω να γίνω σαν το μπαμπά μου», απάντησε ο μικρός στο ερώτημα τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, εντυπωσιασμένος από τον περίπατο με το τεθωρακισμένο άρμα που έκανε στο στίβο μάχης της Επιλαρχίας Τεθωρακισμένων της 96 ΕΑΡΜΕΘ, με ασπίδα σιγουριάς  την αγκαλιά του πατέρα του, που υπηρετεί ως αξιωματικός στο ίδιο τάγμα.
Χθες το πρωί στο στρατόπεδο Πιπίδη, πιο γνωστό ως Λαυρίνα, με την παρουσία του Ταξίαρχου Γιάννη Παπαπροκοπίου η μονάδα διοργάνωσε τη δεύτερη  εκδήλωση με θέμα «96 ΕΑΡΜΕΘ-Μια μέρα με το προσωπικό της».                                                                           Ο διοικητής της Ηλίας Κωστάκης ξενάγησε τα παιδιά των συναδέλφων του στις εγκαταστάσεις, τους μίλησε για το έργο και την αποστολή της μονάδας και τους εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο για την ηλικία τους  τι κάνουν οι γονείς τους που εργάζονται εκεί. Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη του τρόπου κίνησης και της  δημιουργίας περιβαλλοντικών  συνθηκών παραλλαγής από τα πληρώματα των αρμάτων
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η επιβίβαση και ο περίπατος με τα άρματα, τον οποίο χάρηκαν με την ψυχή τους οι μικροί εξερευνητές. Συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και τους οπλίτες της μονάδας, έδωσε και ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος του σώματος και πρώην διοικητής της μονάδας Ηλίας Νικολαϊδης, που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.
Ο διοικητής της Επιλαρχίας τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μετατραπεί η εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό, η οποία όπως διευκρίνισε  διοργανώνεται για να γνωρίσουν τα παιδιά τις συνθήκες εργασίας των γονέων τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ