24.7.2012 11:39

Μη στριμώχνεστε... για αίμα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Πλήρη επάρκεια σε φιάλες αίματος διαθέτει το τμήμα Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου μετά και την χθεσινή μεγάλη προσέλευση από πολίτες που επιθυμούσαν να προσφέρουν αίμα. Ήδη η προϊσταμένη του Τμήματος με δηλώσεις της στον «π» διευκρίνισε χθες ότι προς το παρών δεν υπάρχει πρόβλημα με έλλειψη, συνιστώντας στους εθελοντές αιμοδότες να μην προσέρχονται μόνο σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι η προσφορά για αίμα πρέπει να γίνεται πάντα και όχι μόνο σε έκτακτα περιστατικά διότι στο Τμήμα παρουσιάζεται το αδιαχώρητο και είναι δύσκολο να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι προτιμότερο και πολύ πιο χρήσιμο για μας ο κόσμος να προσέρχεται ανά διαστήματα τέτοια που να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας. Αυτή τη στιγμή τα αποθέματα είναι ικανοποιητικά», δήλωσε.
 
Κόσμος και σήμερα
Παρά τις δηλώσεις αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και σήμερα το πρωί στην Αιμοδοσία προκειμένου να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση των αναγκών. Ωστόσο από το Νοσοκομείο ζητούν οι εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν την επόμενη εβδομάδα, όπου η κατάσταση θα είναι πιο ομαλή, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια σε αίμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ