29.5.2014 12:19

Μέτρα στα τυφλά;

ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΔΕΥΑΧ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Η ΔΕΥΑΧ εξακολουθεί να ψάχνεται μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού να βρεί τι φταίει αναζητώντας παράλληλα αξιόπιστες λύσεις για την μόνιμη εξάλειψη του δυσάρεστου φαινόμενου της δυσοσμίας που εκλύεται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των λυμάτων στο αεροδρόμιο.

Μετά από πολλές ανεπιτυχείς επιλογές, αυτή τη φορά για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που εντάθηκε το τελευταίο διάστημα επιστρατεύονται ένας ειδικός χημικός από τη Μονάδα Επεξεργασίας των λυμάτων της Αττικής στην Ψυτάλλεια, πολλοί μικροοργανισμοί και μια συσκευή απόσμισης.

Ο ειδικός επιστήμονας θα δώσει τις κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος αλλά και για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της  μόνιμη εξάλειψης του.

Οι έλεγχοι

Οι μικροοργανισμοί και η  συσκευή απόσμισης θα αγοραστούν για να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του υπάρχοντος προβλήματος. Τα διάφορα μικρόβια θα  εγκατασταθούν στις δεξαμενές της μονάδας  και η συσκευή, στον οικίσκο της παλιάς αντλίας στην στροφή του σούπερ μάρκετ Βερόπουλου, στο αεροδρόμιο.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Φυτούσης απέδωσε την επανάληψη του φαινόμενου σε τρείς πιθανές αιτίες:

  1. Ελλιπείς έλεγχοι των χημικών τιμών από την υπηρεσία.
  2. Αλλοίωση των χημικών δεδομένων στις δεξαμενές από την  παροχέτευση μεγάλης ποσότητας λυμάτων που προήλθε από τους πρόσφατους καθαρισμούς φρεατίων και δικτύων.
  3.  Πιθανές παράνομες συνδέσεις επαγγελματικών δικτύων στο αποχετευτικό δίκτυο που καταλήγει στη μονάδα.

 

«Ο ειδικός της ΕΥΔΑΠ θα εξετάσει τα στοιχεία που θα του παραδώσουμε και θα μας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για τη σωστή λειτουργία της μονάδας και τη μόνιμη εξάλειψη του προβλήματος», δήλωσε στους διοικητικούς και εργασιακούς παράγοντες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το κόστος των διαδικασιών, που εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τις 10.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ