6.9.2016 13:06

Μετ΄εμποδίων αγιασμός στα σχολεία

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με γονείς μαθητές κι εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στην κυριολεξία «στα κάγκελα» ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά τη Δευτέρα στα σχολεία του νησιού μας. Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα ακριβώς

Οι δάσκαλοι

«Θερμά» ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ

Οι γονείς

Θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβρης και για τους γονείς ειδικά των ς σχολείων της Καλλιμασιάς και των Νενήτων που αναμένεται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις , προσπαθώντας να κρατήσουν τα σχολεία τους 6θέσια, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων. Ήδη στην Καλλιμασιά πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το Σάββατο, με αυτό ως αντικείμενο αλλά και με θέματα που άπτονται της λειτουργίας του σχολείου.

 

Οι μαθητές

Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν από ελλείψεις κενά και κινητοποιήσεις είναι οι ίδιοι οι μαθητές και ειδικά τα πρωτάκια που θα κληθούν να διαβούν για πρώτη φορά την πόρτα του… μεγάλου σχολείου.

Στη Χίο τα πρωτάκια αισίως έχουν φτάσει τους 503 μαθητές  στα 33 Δημοτικά σχολεία του νησιού. Συνολικά στα Δημοτικά σχολεία της Χίου ο μαθητικός πληθυσμός όλων των τάξεων φτάνει τους 3038 μαθητές με ανοδικές τάσεις λόγω των μετεγγραφών των παιδιών των στρατιωτικών, εκπαιδευτικών κ.λπ.

Αντίστοιχα στα προνήπια έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί 374 παιδιά και στα νήπια 453 μαθητές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ