25.5.2015 11:42

Μετεγγραφές με νέα κριτήρια

Στις ευπαθείς ομάδες, κοινωνικά (ασθενείς, ορφανούς, άνεργους γονείς κ.ά.) και οικονομικά, «εστιάζουν» οι νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές, οι οποίες θα ισχύσουν για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και τις πριμοδοτούν με επιπλέον μόρια. Επίσης δικαίωμα μετεγγραφής θα έχουν φέτος και φοιτητές προηγούμενων ετών -και όχι μόνον οι πρωτοετείς- αλλά και Ελληνες σπουδαστές πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Η ρύθμιση για τις μετεγγραφές έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Παιδείας, αλλά μπορεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις τις επόμενες ημέρες από τα κόμματα τη συγκυβέρνησης και μετά θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στη συνέχεια θα οριστούν κάποιες λεπτομέρειες, όπως η μοριοδότηση για κάθε κατηγορία δικαιούχου, διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα, καθώς πρέπει να είναι ενημερωμένοι οι φετινοί υποψήφιοι που παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές προκειμένου να κάνουν ανάλογα και τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν τον Ιούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ