17.9.2019 10:35

Μεταναστευτικό: Ευχή ή Κατάρα;

Εμείς τι κάνουμε;

Πρωτοασχολήθηκα μαζί με πολλούς άλλους ανένταχτους με το Μεταναστευτικό τα χρόνια 2001 και 2002 όταν είχαν μεταφερθεί στην ΤΟΤΕ ΒΙΑΛ όσοι διέμεναν στα ανεπαρκή και ακατάλληλα κοντέινερ (εμπορευματοκιβώτια) στον χώρο έναντι και βόρεια του Λιμεναρχείου, κυρίως Κούρδοι.

Η ΒΙΑΛ τότε έμπαζε από παντού (στέγη και παράθυρα), οι μετανάστες παρέμεναν έγκλειστοι – φυλασσόμενοι από (2) δύο αστυνομικούς (!!) που παρέμεναν σε περίπτερο 2Χ2 και εθερμαίνοντο από μία μικρή ηλεκτρική σόμπα (!!).

Οι μετανάστες είχαν δικαίωμα χρήσης χώρων υγιεινής που είχε κατασκευάσει η τότε Ν.Α. Γ. Καλουτά.

Με σκηνές του στρατού και σόμπες ξύλων που βρήκαμε και τοποθετήσαμε βελτιώθηκε η διαμονή τους κι έτσι κύλησε η κατάσταση τα επόμενα χρόνια με ρούχα, ξύλα, κ.α. που κουβαλούσαμε όλοι με τα Καμπόχωρα πρώτα λόγω και άμεσης γειτνίασης.

Αυτά τότε…

Τα τελευταία χρόνια το «παιχνίδι» άνοιξε την όρεξη πολλών: κρατών. Μ.Κ.Ο., διεθνών αποσταθεροποιητών και ωφελουμένων.

Η απέναντι τύποις Δημοκρατική αλλά στην ουσία Απολυταρχική χώρα (με 150.000 ή 160.000 Τούρκους φυλακισμένους) από όλο το πολιτικό της φάσμα (πιλότους, στρατηγούς, στρατιωτικούς, λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της επιστήμης, Δημοσίους Υπαλλήλους κ.λ.π.) νομίζει ότι: πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση και χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό ανήμπορους και λοιπούς, θα καθυποτάξει όλους τους άλλους, απ’αυτήν.

Έτσι στο πλαίσιο των επεκτατικών της βλέψεων, προσκαλεί και μας αποστέλλει κατά βάση χιλιάδες νεανικούς πληθυσμούς από Αφρική, Άπω Ανατολή και ολίγους από Συρία για το κερασάκι στην τούρτα, στοχεύοντας σε πολλαπλά οφέλη, εκμεταλλευόμενη τον φαρισαϊσμό ευρωπαϊκών κρατών που συναλλάσσονται πολλαπλά με αυτήν και αποκομίζουν οφέλη από το χαμηλά αμοιβόμενο εργατικό προσωπικό της στις παραγωγικές επιχειρήσεις τους απέναντι που ασχολούνται με οπλικά συστήματα, αυτοκίνητα, κ.λ.π.

Σε μια εποχή που η οικονομία της γείτονος έχει γονατίσει με 1, 70 λίρες το ευρώ το 1997 και 7 περίπου σήμερα, με τους μισθούς πείνας των εργαζομένων της, ο επικεφαλής της – πρόεδρος – αγοράζει (με τι λεφτά;;) ακριβά οπλικά συστήματα και αεροπλάνα, κατασκευάζει ένα επικίνδυνο έργο, το πυρηνικό εργοστάσιο στο ΑΚΟΥΓΙΟΥ – αρκετά κοντά στη χώρα μας προβαίνει σε πολεμικές επιχειρήσεις που δεν του βγαίνουν, επιχειρεί έρευνες σε Α.Ο.Ζ. άλλης χώρας, βγάζει στόλους, παραβιάζει χωρικά νερά και αέρα κι από πάνω ΑΠΕΙΛΕΙ με άνοιγμα της «στρόφιγγας» των μεταναστευτικών ροών, αφού έχει εισπράξει χωρίς να δικαιούται, τα περισσότερα από αυτά που έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χρησιμοποιεί όσους αποκομίζουν φανερά οφέλη από τους οικονομικά εύρωστους μετανάστες που ίσως και αναγκαστικά μας στέλλει εκθέτοντάς τους σε κινδύνους ζωής (πνιγμούς κ.λ.π.), προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας και τις Υπηρεσίες της που φέρονται υπεράνθρωπα και ανθρώπινα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με κίνδυνο της ζωής ορισμένων απ’αυτούς όπως συνέβη στους (2) δύο Λιμενικούς μας.

Παράλληλα:  Μ.Κ.Ο. και άλλοι, διαχειρίζονται το πρόβλημα της εισβολής αμάχων (κατά τον Σταύρο Λιγερό), σκορπούν λεφτά (λίγα σε πολλούς) και (πολλά σε λίγους) θεμελιώνοντας συνθήκες κάθε μέρα και χειρότερες για τους εισερχόμενους, τους τοπικούς πληθυσμούς και την οικονομία και ασφάλεια γενικότερα.

Έχω χειρισθεί το θέμα μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και σήμερα Δήμαρχο Χίου, κ. Στ. Κάρμαντζη από το καλοκαίρι του 2015.

Προτείναμε έγκαιρα ορισμένο σχέδιο με προτεραιότητες σε ανοικτές συσκέψεις. Οι Βουλευτές και ο τότε Δήμαρχος στην ουσία αδιαφόρησαν.

Αποτέλεσμα: η επικίνδυνη ντροπή της ΒΙΑΛ μαζί και με τα υλικά ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που εγκυμονούν κίνδυνους ανάφλεξης, δηλαδή μια μικρότερη ΜΟΡΙΑ και προ πάντων ο έμμεσος ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ του νησιού που κάποιοι δυστυχώς θεωρούν ευκαιρία αναβάθμισης.

Απ’ ότι φαίνεται τα χρήματα που έχουν διατεθεί – κρυφά – έχουν αρχίσει να αποδίδουν…καρπούς που πρέπει έγκαιρα οι υπόλοιποι να πετάξουμε στη φωτιά ή στα απορρίμματα…

Επειδή οι γείτονες συμμορφώνονται με δύο πράγματα: α) τα οικονομικά πρόστιμα και τις διώξεις και β) την ισχύ των όπλων, ας ξεκινήσουμε από το πρώτο, ζητώντας την επιβολή μεγάλου προστίμου στην γείτονα για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισερχόμενο που θα αφαιρείται απ’ αυτά που έχει συμφωνηθεί να παίρνει από την Ευρώπη και παράλληλα ας αυξήσουμε μαζί με την στρατιωτική θητεία και την στρατιωτική μας δύναμη με προμήθειες.

Αυτά πρέπει να αξιώσουμε να προβάλλουν, οι τοπικοί αιρετοί μας προς την κυβέρνηση και τα ίδια να απαιτήσει η κυβέρνηση από ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική, για να ΚΛΕΙΣΕΙ η στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά και την Ελλάδα.

Ημίμετρα του τύπου: αποφορτίζουμε (και επαναφορτίζουν οι γείτονες) τα νησιά και δια των νησιών την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν περιποιούν  τιμή για την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο – προσωπικά – περιμένω πολλά σωστά και λίγα λάθη.

Το Μεταναστευτικό δεν επιτρέπεται να αποτελέσει εσφαλμένη επιλογή και απόφασή του.

Εξάλλου όπως έχει αναφέρει και ο καθηγητής κ. Ι. Μάζης, ειδικός στην γεωπολιτική επιστήμη και το μεταναστευτικό, η εξέταση του ασύλου μπορεί και πρέπει να γίνεται στους καταυλισμούς της γείτονος και όσοι δικαιούνται να μην εκτίθενται (από τους δουλεμπόρους…) σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες αλλά να ταξιδεύουν με τα μέσα που δικαιούνται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αεροπορικά ή με άλλα μεταφορικά μέσα στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ