24.8.2019 17:46

Μετανάστες με προορισμό τη Χίο παρασύρθηκαν και βγήκαν Ικαρία

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο μεταναστών που με τη χρήση πλαστικής λέμβου ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Τουρκία με προορισμό τη Χίο. 

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η λέμβος παρασύρθηκε με αποτέλεσμα, έπειτα από τηλεφώνημα σε μετανάστη που διέμενε Χίο, να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. 

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και διάσωσης, απέπλευσαν προς συνδρομή ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένας σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου, ένα σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο. 

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ευδήλου Ικαρίας για την ύπαρξη δύο αλλοδαπών στην παραλία Αυλάκι.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ,  στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις, απ' ὀπου και εξήλθαν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ