20.7.2015 10:31

Μετανάστες Lines

ΑΥΞΗΣΗ +20% ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανάσα ζωής όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Λιμεναρχείου έδωσε η μαζική μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης σημειώθηκε κυρίως ως προς τους επιβάτες που αναχώρησαν από το νησί μας, καθώς τον Ιούνιο καταγράφηκε θετική μεταβολή σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 της τάξεως του 30% ενώ για τον Ιούλιο αντίστοιχη αύξηση στους αναχωρούντες κατά 20%.

Η εικόνα διαφοροποιείται ως προς τον αριθμό των αφιχθέντων στο νησί μας καθώς την ήδη πτωτική εικόνα του Ιουνίου έρχεται να συμπληρώσει και ο Ιούλιος που λίγο πριν το κλείσιμό του καταγράφει απώλειες 2.547 ατόμων σε σχέση με το 2014.

Σταθερή η σχέση με τη γείτονα

Ικανοποιητικά αλλά και ενθαρρυντικά την ίδια ώρα είναι τα νούμερα σε ότι αφορά στη σύνδεση Χίου- Τσεσμέ. Ο αριθμός των επιβατών από Χίο προς Τσεσμέ σημείωσε οριακή αύξηση  κατά 438 άτομα ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των επισκεπτών από την Τουρκία ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον 1796 άτομα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ