4.9.2015 10:33

Μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στο Blue Star 1

Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας "Αθήνα- Αθήνα". Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο. 

Συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων και μεταναστών στην Κω

Παράλληλα, συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων, ανάμεσά τους αρκετοί νεαροί, και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του νησιού, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων του νησιού και μεταναστών. Στη συνέχεια σημειώθηκε πετροπόλεμος, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα.

Για τουλάχιστον ένα δίωρο σημειώνονταν επεισόδια στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπροστά από το αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μυλωνάς, ο οποίος αντέδρασε στη θέα χτυπημένου μετανάστη, για να δεχθεί τους προπηλακισμούς των «αγανακτισμένων» κατοίκων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη θέα της βίας κατά των μεταναστών, αντέδρασαν και τουρίστες, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες «αγανακτισμένοι» έσπασαν την κάμερα εικονολήπτη ξένου τηλεοπτικού συνεργείου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ