24.6.2016 15:49

Μετακομίζει η Αρχαιολογία

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια διαμονής στο  νεοκλασικό οίκημα της οδού Θεοπόμπου 7 και Μητροπολίτη Παύλου,  η Αρχαιολογική Υπηρεσία  μεταφέρει τα γραφεία της στο Kάστρο, στον πρώτο όροφο του  αναπλασμένου κτιρίου του παλιού δημοτικού σχολείου και Οθωμανικού Ιεροδιδασκαλείου (Μεντρεσές), στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Η μετακόμιση αρχίζει από σήμερα, θα κορυφωθεί το επόμενο διήμερο. Aπό τη Δευτέρα οι υπηρεσίες  θα στεγάζονται και θα λειτουργούν  στους  εξαιρετικούς χώρους του αναπλασμένου κτιρίου. Το σημαντικό είναι ότι οι  εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε ένα χώρο που θα τους προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται σε ένα ευχάριστο παραδοσιακό περιβάλλον. Το ισόγειο θα μετατραπεί σε βιβλιοθήκη και  μόνιμο εκθεσιακό χώρο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ