15.9.2016 14:21

Μεταβιβάζονται 10.000 κουπόνια για παιδικούς σταθμούς που δεν αξιοποιήθηκαν

ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΟΜΕΣ-ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Τα κουπόνια (voucher) που έχουν διατεθεί σε 10.000 δικαιούχους για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν αξιοποιηθεί, θα μεταβιβαστούν σε γονείς οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές με τις ανάλογες δομές και τις αντίστοιχες κενές θέσεις, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, ότι φέτος θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς 4.000 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2014 και 2015 και πρόσθεσε, πως τα μη αξιοποιημένα κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς αποδεικνύουν την έλλειψη των δομών και την «τραγική εικόνα αυτής της χώρας».

Αφού είπε ότι υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ - καθώς στους 325 δήμους υπάρχουν μόλις 30 από αυτούς - ανάφερε, ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΑμεΑ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ