17.11.2015 15:51

Μετά τις φορτίσεις του δεκάρικου, ήρθε και το παράνομο ανταλλακτήριο

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

Οι πληροφορίες γύρω από τη δράση του είχαν περιέλθει σε γνώση του Λιμεναρχείου που τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε να τον παρακολουθεί συστηματικά μέχρι και τη χθεσινή εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο λόγος για επιχειρηματία της προκυμαίας που αποφάσισε να αφήσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και να στήσει το μαγαζάκι του σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που επιζητούσαν απεγνωσμένα τη μετατροπή δολαρίων ή τουρκικών λιρών σε ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Χιώτης επιχειρηματίας πλησίαζε ομάδες προσφύγων και τους δήλωνε την πρόθεσή του να αγοράσει τουρκικές λίρες και δολάρια έναντι ευρώ, με τη σχετική βέβαια προμήθεια που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρκετά υψηλότερη από την κανονική.

Το Λιμεναρχείο Χίου αφού πρώτα αξιοποίησε όλες τις πληροφορίες από ντόπιους αλλά και πρόσφυγες οδηγήθηκε στα ίχνη του ενώ το πρωί της Τρίτης επενέβη οδηγώντας τον ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παρά πάντως τη σοβαρότητα του περιστατικού έγινε γνωστό ότι η πράξη του δεν συνδέονταν με κάποιοι ποινικό αδίκημα με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση,  να πληρώσει  μόλις 2.500 ευρώ πρόστιμο στην Δ.Ο.Υ. Χίου.

Ταυτόχρονα η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να παρέμβει μέσα από έρευνα από την οποία αναμένεται να καταλογιστούν ευθύνες αλλά και πρόστιμα στον εν λόγων επιχειρηματία.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που το Λιμεναρχείο έχει υπόψη του καθώς το τελευταίο διάστημα ολοένα αυξάνονται οι καταγγελίες για εκμετάλλευση προσφύγων στα όρια της πόλης .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ