8.3.2013 13:51

Μετά το βάψιμο ανοίγει;

ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΙΟΥ

Σε μια εβδομάδα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο Μερσινίδι προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τους μετανάστες που φθάνουν στην χώρα μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Εδώ και αρκετό καιρό στο Κέντρο έχει πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων,  πρώτα στα κοντέινερ και εν συνεχεία στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε.. Συγκεκριμένα σε κάθε ένα από τα 7 κοντέινερ δεν μπορούν να μένουν περισσότερα από 6 άτομα, δηλαδή η συνολική του χωρητικότητα αγγίζει τα 42 άτομα.

Κέντρο Υποδοχής, όχι διαμονής

Οι εγκαταστάσεις του Μερσινιδίου έχουν χαρακτηριστεί Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και όχι Διαμονής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μετανάστες που θα φιλοξενούνται σε αυτό δεν μπορούν να μείνουν παραπάνω από 15 ημέρες και στη συνέχεια πρέπει να μεταφέρονται στα μεγαλύτερα Κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Εν αναμονή της έγκρισης

Το πρόβλημα με τη διαμονή και την παραμονή των μεταναστών στη Χίο έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά είναι τα φαινόμενα πλέον ορδές μεταναστών να περνούν τα θαλάσσια σύνορα με κάθε κίνδυνο προκειμένου να εισέλθουν στην Ε.Ε.. Επίσημα το Αρχηγείο της Αστυνομίας αναγνωρίζει το Κέντρο και την αναγκαιότητα λειτουργίας, όμως την τελική του έγκριση θα την δώσει όταν ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες σε λίγες ημέρες.

Να ανοίξει ζητούν Περιφέρεια και Αστυνομική Διεύθυνση

Αναγκαιότητα που δεν μπορεί να περιμένει άλλο χαρακτηρίζει η Περιφέρεια τη λειτουργία του Κέντρου στο Μερσινίδι. Το ίδιο ανεπίσημα εκφράζουν και κύκλοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, που παρακολουθούν αφενός τις καθημερινές αφίξεις μεταναστών και αφετέρου τη δυσκολία που υπάρχει για τη φιλοξενία τους από την έλλειψη οργανωμένων χώρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ