7.4.2022 9:56

"Μετά από 6 χρόνια επιζητούμε δικαίωση και απόδοση ευθυνών" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2016 μιλούν για τη σημερινή σημαντική Δίκη

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά της Σιδηρούντας το 2016.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας διά παραλείψεως, βρίσκονται τρία άτομα.

Πρόκειται για τον πρώην Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Ιάκωβο Αρχοντάκη, τον πρώην Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον πρώην προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Γιώργο Ζώα.

Σε δηλώσεις τους στον φακό του Politischios, οι Άρτεμις Καψύλη και Ανδρέας Τσουρής, θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2016, ζήτησαν απονομή δικαιοσύνης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι εκείνο το μοιραίο βράδυ αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς κανέναν σχεδιασμό από τους έχοντες την ευθύνη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ