6.5.2015 14:18

Μέσω πανελληνίων εξετάσεων η εισαγωγή στην Πυροσβεστική

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δικαίωμα ένταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα μέσω των πανελληνίων εξετάσεων θα έχουν οι μαθητές όλης της χώρας από την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων που σχετίζονται με την Πυροσβεστική αλλά και χιλιάδων μαθητών που επιθυμούν να έχουν την ευκαιρία να γίνουν πυροσβέστες δίνοντας εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τον Ελέυθερο Τύπο, ο δρόμος άνοιξε με το νόμο 42/49 του 2014 για την αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής, ο οποίος ήρθε και ψηφίστηκε στη Βουλή επί υπουργίας Νίκου Δένδια. Η νέα πολιτική ηγεσία τη Πυροσβεστικής προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου τη σχολική περίοδο 2015-2016 να είναι όλα έτοιμα προκειμένου για πρώτη φορά να μπουν στην Πυροσβεστική Ακαδημία νέοι και νέες που πέτυχαν στις πανελλήνιες. 

Ηδη έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιτροπές που αποτελούνται από νομικούς του Π.Σ. και στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οι οποίες εκπονούν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
Οι μαθητές που επιθυμούν την ένταξή τους στην Πυροσβεστική θα έχουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ε.Τ.», ως μάθημα βαρύτητας τη Χημεία. Και αυτό γιατί κρίνεται απαραίτητο ένας πυροσβέστης να έχει γνώσεις γύρω από την καύση υλικών και τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων. 
Η Σχολή της Πυροσβεστικής πρόκειται να ενταχθεί στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο μαζί με τις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Η ζήτηση από τους μαθητές αναμένεται από τους ειδικούς να είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που πληροί τα δύο βασικότερα κριτήρια επιλογής σχολής από τους διαγωνιζόμενους: προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και απολαβές από την πρώτη ημέρα. Ετσι, αναμένεται η βάση να είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ αυτονόητο θεωρείται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν τις δοκιμασίες στα αθλήματα.
Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών θα διαρκεί 2,5 χρόνια και στη σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος 4 χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ