9.12.2015 22:45

«Μέσω Μεστών η σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Την αξιοποίηση του Λιμένα Μεστών στο κομμάτι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου με τον Πειραιά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι 20 πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων με απώτερο στόχο το λιμάνι να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Η επιστολή

Όπως σημειώνουν οι 20 πάρεδροι παρά την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για φορτοεκφόρτωση εύφλεκτων κι επικίνδυνων ειδών αποκλειστικά από το Λιμάνι των Μεστών, κάτι τέτοιο δεν αρκεί για την ανάδειξη της δυτικής πύλης.

«Η όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του λιμανιού μέσω της άγονης γραμμής Λαύριο- Ψαρά- Μεστά, απέτυχε λόγο κακού σχεδιασμού στις προτεραιότητες προσέγγισης με αποτέλεσμα πλέον να μην υφίσταται», συμπληρώνουν στο κείμενο της επιστολής ζητώντας τα δρομολόγια των Ε/Γ πλοίων από και προς Χίο που εκτελούνται τις ημέρες που η αγορά της Χίου είναι ανοιχτή και το απόγευμα, να γίνονται από το λιμάνι των Μεστών.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν, το έργο θα καταστεί λειτουργικό και δεν θα υπάρξει κίνδυνος επιστροφής χρημάτων στην Ε.Ε., η Χίος θα γίνει προορισμός Σαββατοκύριακου ενώ τέλος θα «αναπνεύσει» ο Κεντρικός Λιμένας ο οποίος παρουσιάζει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα ιδιαίτερα τις ημέρες που η αγορά είναι ανοιχτή.

Το θέμα εξαιτίας της σοβαρότητάς του αλλά και με δεδομένο ότι την ώρα που συζητήθηκε οι περισσότεροι σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ