15.9.2013 19:09

Μερική δικαστική δικαίωση για τους εργαζόμενους στο Alter

Η εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» πτώχευσε – Ως ημέρα παύσης πληρωμών ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2012.
 
Με μια απόφαση που αποτελεί μερική δικαίωση για τους εργαζόμενους στο Alter, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή τους, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ». 
 
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν ορισμένα από τα χρήματα που τους οφείλονται, αλλά και προϋπόθεση ώστε να εγγραφούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία ως άνεργοι, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν έως τώρα. 
 
Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 1026/12.9.2013 απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, συνεπάγεται ότι ως ημέρα παύσης πληρωμών της εταιρείας θα οριστεί η 1η Ιανουαρίου 2012.
 
Υπενθυμίζεται πως το κανάλι παραμένει κατειλημμένο από το Νοέμβριο του 2011 και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ώσπου να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. 
 
Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, εκτιμούν ότι μετά από αυτή την απόφαση η άδεια λειτουργίας και εκπομπής της συχνότητας του καναλιού Alter θα επιστραφεί στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει υποχρέωση βάσει του νόμου να τη διαθέσει με διαγωνισμό και υπό προϋποθέσεις. 
 
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάντως, ζητούν να τους δοθεί η άδεια λειτουργίας του σταθμού, ώστε να εκπέμπουν οι ίδιοι πρόγραμμα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ