25.3.2014 9:58

Μελετούν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και από τους γονείς

ο ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έστω και σε πολύ μικρό βαθμό, μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας. Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να εισέρχεται πλέον στα τελικά στάδια προετοιμασίας για την έναρξή της σε λίγους μήνες, και παρά τις έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τη ματαιώσουν, μια νέα πρόταση μελετάται: Να διανεμηθούν στους γονείς ερωτηματολόγια, όπως εξάλλου γίνεται και στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά.

Πάντως τα στελέχη του υπουργείου που έχουν εισηγηθεί να προσμετράται η γνώμη των γονιών στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζουν ότι αν τελικά αυτό συμβει, το ειδικό βάρος των ερωτηματολογίων θα είναι από πολύ χαμηλό έως συμβολικό ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, η ΟΛΜΕ και αρκετοί συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν (δεύτερη φορά - το ίδιο είχε συμβεί και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και προσπάθησαν να εμποδίσουν στελέχη της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την έναρξη της αξιολόγησης. Τελικά τα σεμινάρια διεξήχθησαν όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ