2.7.2019 10:03

Μέχρι και 38 °C η θερμοκρασία την Πέμπτη στη Χίο

Μικρή ανάσα από την Παρασκευή αλλά με το θερμόμετρο κολλημένο σταθερά πάνω από τους 31 °C

Το καυτό κύμα αέρα που σάρωσε την κεντρική και νότια Ευρώπη αναμένεται να φτάσει σήμερα και στην Ελλάδα, επηρεάζοντας σταδιακά ολόκληρη τη χώρα έως και την Παρασκευή, οπότε οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα Τρίτη θα αρχίσουν να επηρεάζονται σχεδόν όλες οι περιοχές, με τις υψηλότερες θεμοκρασίες να αναμένονται στη Θεσσαλία, όπου κατά τόπους το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσει τους 40 και 41 βαθμούς, καθώς και τη Μακεδονία, με τη Θεσσαλονίκη να αναμένει μέχρι και 39 βαθμούς, αλλά και 40άρια στα περίχωρα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στη Θράκη, όπου ο υδράργυρος, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αγγίξει τους 38 και 39 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα αναμένουμε ηλιοφάνεια με μελτέμι στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Χίο

Σε ότι αφορά στο νησί μας η ηλιοφάνεια και οι αυξημένες θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ημερών. Για σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου στις 15:00 το μεσημέρι, με τους ανέμους να πνέουν Βόρειοι- Βορειοδυτική έως 5 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Τετάρτη ενώ η πιο θερμή ημέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Εξίσου θερμό θα είναι και το Σαββατοκύριακο με τους ανέμους να υποχωρούν και τη θερμοκρασία να παραμένει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου και συγκεκριμένα μεταξύ 31 και 35 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ