8.1.2015 19:28

Μειώθηκαν οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης

ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ

Μειώθηκαν αισθητά οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου, παρά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι συμβάσεις χρήσης των ιδιωτικών οικοπέδων έληξαν και μέχρι να ανανεωθούν ή να βρεθούν άλλοι, δεν επιτρέπεται η χρήση τους.                  

Στα χωριά

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα χωριά, όπου έληξαν σχεδόν όλες οι ενοικιάσεις. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Γδύσης και ο τοπογράφος μηχανικός Μάρκος Γεραζούνης  υποστηρίζουν ότι στα χωριά  η κατάσταση θα εξομαλυνθεί πιο σύντομα.

«Έχουμε συνεργαστεί με τους προέδρους των οικισμών, έχουμε εντοπίσει τους χώρους, τις θέσεις που απαιτούνται και τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα».                                               

Στην πόλη

Στην πρωτεύουσα το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Προκυμαία μετά από το κλείσιμο του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Λιβανού και Μουσείου. Αυτή είναι η πιο δύσκολη υπόθεση ανανέωσης της μίσθωσης, αφού ο ιδιοκτήτης έχει βάλλει πωλητήριο  στο χώρο που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του παλιού παραπήγματος. Κανονικά λειτουργούν τα μεγάλα παρκινγκ στα Ταμπάκικα, στη Φάρκαινα και στην οδό Αγίων Αποστόλων.

Οριστικά έκλεισαν  πριν αρκετό διάστημα και δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν οι δύο χώροι στάθμευσης επί της οδού Βερίτη, στον Καμένο Πύργο και στον Αγ. Λουκά Βαρβασίου.

Αντίθετα κανονικά λειτουργεί το παρκινγκ στην αρχή της οδού Κουντουριώτου. Παρά τη λήξη της σύμβασης, η ιδιοκτήτρια επιτρέπει τη χρήση του, δείχνοντας  κατανόηση στους δημότες και καλή διάθεση επέκτασης της  συνεργασίας με το Δήμο.

Οι διαδικασίες

«Οι διαδικασίες ανανέωσης των χρήσεων είναι χρονοβόρες, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, θα υποβάλλουμε για έγκριση το θέμα της εξεύρεσης χώρων στάθμευσης σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα προκηρύξουμε τον απαιτούμενο μειοδοτικό διαγωνισμό», υποστηρίζει ο κ. Γδύσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ