17.1.2014 17:18

Μείωση του ΦΠΑ για φθηνότερα εισιτήρια στην ακτοπλοΐα

Μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές δρομολογεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλ. Βαρβιτσιώτης, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιωτικών προορισμών, όπως ανακοίνωσε στην πρώτη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).
Σήμερα ο ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κυμαίνεται σε 13% για τους επιβάτες και 23% για τα οχήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στο παρελθόν είχε προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση προς τα νησιά.
Μάλιστα, το ΚΕΠΕ, όσον αφορά τον καθαρό ναύλο, είχε προτείνει να φορολογείται με την υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5% τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα οχήματα.
Επίσης, είχε προτείνει ο ΦΠΑ που επιβάλλεται πάνω στον επίναυλο, στα τέλη του ΟΛΠ αλλά και στα λιμενικά τέλη, να σταθεροποιηθεί σε όλα τα εισιτήρια στο μειωμένο ποσοστό 13%, ενώ για την ειδική φορολογική μεταχείριση των απομακρυσμένων νησιών όπου ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ κατά 30%, προτείνεται αυτός να επεκταθεί και στους ακτοπλοϊκούς ναύλους.
Ο ΦΠΑ, σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών θα μπορούσε να μειωθεί από το 13% στο 9% και στα οχήματα και στα φορτηγά από το 23% που είναι σήμερα στο 16%.
(πηγή: Ημερησία)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ