29.10.2013 11:49

Μείων 20 εργαζόμενοι από το αεροδρόμιο

ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Η OLYMPIC HANDLING

Στο δρόμο θα βρεθούν  20 περίπου εργαζόμενοι της Olympic Handling στο αεροδρόμιο της Χίου, αφού η εταιρεία μετά τη συγχώνευση της ΟΑ με την Aegean προχωρά σε περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, η Olympic Air θα δώσει την επίγεια εξυπηρέτηση του Αεροδρομίου της Αθήνας στην Goldair και στα υπόλοιπα αεροδρόμια (δεν συμπεριλαμβάνονται τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές) θα μοιράσει το εν λόγω έργο, πέρα από την Goldair, στη Swissport. Στο αεροδρόμιο της Χίου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει συνεργασία με την Goldair  κι έτσι οι 20 από τους 23 υπάλληλους της εταιρείας που απασχολούνταν στη Χίο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Οι ίδιοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν προασπίζοντας τα εργασιακά τους συμφέροντα. Μάλιστα ως χαρακτηριστικό των προθέσεων και της μεθόδευσης της παραχώρησης των υπηρεσιών αεροδρομίου από την Olympic  Handling, θεωρείται η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε τετράμηνες με ότι αυτό συνεπάγεται για τις απαιτήσεις τους σε επίπεδο αποζημιώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Ελευθεροτυπία : «Η Olympic Handling θα διατηρήσει την επίγεια εξυπηρέτηση της Olympic Air μόνο στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές, δηλαδή σε Κάλυμνο, Νάξο, Ικαρία, Σητεία, Σύρο, Αστυπάλαια, Κύθηρα, Κάσο, Καστελόριζο, Λέρο και Μήλο.

Η Olympic Handling, η οποία έχει σήμερα παρουσία σε 37 αεροδρόμια, εξυπηρέτησε το 2012 περισσότερες από 81.500 πτήσεις που μετέφεραν 10,5 εκατ. επιβάτες.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, η Olympic Handling παρουσίασε μείωση κατά 39% στα έσοδά της. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 8,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2012. Αντίστοιχα, οι λειτουργικές ζημιές ανήλθαν στα 8,1 εκατ. ευρώ, διευρυμένες κατά 0,9 εκατ. Ευρώ».

Δυστυχώς η εξαγορά της μιας εταιρείας από την άλλη ξεκίνησε με αρνητικές επιπτώσεις για τον τόπο μας με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ