21.8.2015 10:13

Μειωμένο πρόστιμο για τους εκπρόθεσμους του ΚΤΕΟ

Μειωμένο πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου δίνεται η δυνατότητα να καταβάλει κάποιος και να περάσει το αυτοκίνητό του από ΚΤΕΟ όταν το Δελτίο Καταλληλότητας έχει λήξει πάνω από 6 μήνες. Για παραδειγμα κάποιο επιβατηγό αυτής της περίπτωσης δεν θα πληρώσει 65 € πρόστιμο αλλά 33 €. Αντίστοιχα ισχύουν και για τις λοιπές κατηγορίες οχημάτων (φορτηγά, δίκυκλα).

  Οι  προθεσμίες που πρέπει να γίνει ο τεχνικός έλεγχος στο ΚΤΕΟ για να έχουν εφαρμογή οι ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου είναι οι 30/09/2015, 31/10/2015 και 30/11/2015 ανάλογα τον χρόνο παρέλευσης του εξαμήνου. Μετά την παρέλευση των ημερομηνιών αυτών θα πληρώνεται ολόκληρο το πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου για κάθε κατηγορία οχήματος. Για να μην χαθεί λοιπόν το bonus μείωσης του προστίμου, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι  να επικοινωνήσουν με το ΙΚΤΕΟ στα τηλέφωνα 2271081919 , 2271042997 για να προγραμματιστεί έγκαιρα ο τεχνικός έλεγχος.

  Τέλος επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον πιο πάνω Νόμο, για τα εκπρόθεσμα οχήματα πέραν του εξαμήνου που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, από 01/01/2016 εκτός του κανονικού τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου που πληρώνεται στο ΚΤΕΟ , θα επιβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομίας επί πλέον πρόστιμο 150 Ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και θα εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

 

  

 

 

 

 

 

                                                                                                  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ